Šest nasvetov za uspešno večerjo

Foto: Žurnal24 Poskrbite, da se bodo gostje z veseljem vračali k vam.
Boste ta konec tedna povabili goste na večerjo? Predstavljamo vam šest pravil, da bo večer uspešen.
Oglej si celoten članek

Za dobro večerjo, po kateri bodo vaši gostje navdušeni nad vašim povabilom in se z veseljem še vračali k vam, je Julia Reed, avtorica različnih knjig z nasveti za zabave in večerje, predstavila šest nasvetov za uspešno večerjo.

Pare narazen
Po mnenju Julie sedežna razporeditev, kjer pari sedijo skupaj, kaže na pomanjkanje domišljije. V 18. stoletju je bilo tvegano, če so gostje za mizo sedeli mešano po spolih, sedaj je to postalo norma. Torej, goste pomešajte čim bolj raznoliko.

Povabite odličnega govorca
Kljub temu da bo zelo verjetno vaša hrana odlična in mnogim ne bo do govorjenja, ni prijetno sedeti v tišini. Za prijeten večer je pomembno tudi, da se razvije pogovor, ki ga bo vzpodbudil dober govorec.

Nič več kot 12
Na večerjo je primerno povabiti dvanajst gostov in nič več. Seveda upoštevajte tudi velikost vaše mize, kajti z dodatnimi stoli, ki jih boste prinesli iz otroških sob, in sedenjem v kotih mize gostje verjetno ne bodo zadovoljni. Tudi vzdušje bo bolj prijetno, če gostov ne bo preveč, saj se bodo tako med seboj lažje pogovarjali.

Najdite skupno točko
V eni izmed bolj znanih knjig o hrani Psihologija okusov, ki je bila izdana leta 1825, je francoski kulinarični filozof Jean Anthelme Brillat-Savarin zapisal, da moramo za uspešno zabavo povabiti goste, ki imajo različne poklice, a se njihove vrednote vseeno toliko usklajujejo, da med njimi ne bo prevelikih komunikacijskih šumov.

Ne pozabite na politiko
Ne mislite le na poklice, temveč tudi na politično opredelitev gostov. Poskrbite, da mirna večerja ne bo prerasla v vročo debato o partizanih in domobrancih, ob koncu večerje pa bodo gostje domov odšli skregani med seboj.

Razpršite gostitelje
Ne sedite skupaj z vašim dragim, raje se usedita vsak na svoj konec mize. Tako bosta lažje zabavala prijatelje in ne le klepetala drug z drugim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.