Šestdeset dejstev o kraljičini poroki

Foto: Žurnal24 Kraljica Elizabeta in princ Philip bosta na dan svoje šestdesete obletnice porok
Britanski kraljevi par bo praznoval diamantno obletnico poroke in ob tej priložnosti so pripravili seznam do sedaj nepoznanih dejstev o njuni poroki.
Oglej si celoten članek

Britanska kraljica Elizabeta je prva britanska monarhinja, ki bo praznovala diamantno obletnico poroke. Ob tej priložnosti so v palači pripravili seznam šestdesetih dejstev, ki jih  javnost ni vedela o njeni poroki.

Na seznamu lahko preberemo, da je bila njuna poročna torta visoka 2 metra in 74 centimetrov. Grob neznanega vojaka v westminstrski opatiji je bil edini, ki ni bil pokrit s posebno rdečo preprogo. Med 2.500 poročnimi darili sta bila tudi dva para nogavic in doma narejen čajnik. Mladoporočenca sta se na poročno potovanje odpravila iz rezidence grofa Mountbattna, prinčevega strica, v Hampshiru. Ko sta odhajala, so ju posipali s cvetnimi listi.

Med šestdesetimi stvarmi, ki so jih razkrili javnosti, je tudi običaj, ki ga je začela kraljica mati, ki narekuje, da se mora nevesta nasldenji dan vrniti v opatijo in v grobnico položiti svoj poročni šopek.

Temeljite priprave na poroko
Princ Philip je imel dve fantovščini pred poroko. Na prvo so bili pripravljeni novinarji, medtem ko je bila druga zaprte narave. V Belfry klubu se je princ zabaval s svojimi najbližjimi prijatelji.

Pred poroko so še enkrat preverili, če vsi BBC-jevi mikrofoni delujejo, saj je na  kraljevi poroki leta 1934 križ v opatiji udaril po mikrofonu, ki je visel nad stopnicami, ki vodijo k oltarju.

Zabava ob obletnici
Člani kraljeve družine se bodo ob tej priložnosti udeležili zabave, ki jo bo gostil princ Charles. Kraljevi par je že obiskal Broadlands v spomin na dneve, ki sta jih tam preživela po poroki. V ponedeljek, dan pred obletnico, se bosta udeležila maše v westminstrski opatiji.

Na dan njune 60. obletnice poroke bosta kraljica Elizabeta in princ Philip odpotovala na Malto, kjer sta preživela prva skupna leta, saj je princ Philip na Malti služil v vojski.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.