Šesti Izola Boat Show 2007

Foto: Žurnal24 Razstavljalci bodo že tradicionalno izbrali tudi naj plovilo sejma.
Na obali je vrata odprl šesti navtični salon Izola Boat Show 2007. Po besedah direktorja sejma Sandija Fona je letos s plovili zapolnjenih vseh 130 privezov, okoli 60 plovil pa je razstavljenih na kopnem.
Oglej si celoten članek

Na letošnjem sejmu, ki se bo končal v nedeljo, navtično opremo razstavlja približno 110 razstavljavcev. Izolski navtični dogodek se uvršča med sejme, kjer je prodanih največ plovil. September je mesec, ko se začenjajo naročati plovila za naslednjo sezono. V tem obdobju je tudi veliko predstavitev novih modelov, ki še povečujejo zanimanje za nakup, menijo organizatorji.

Največja razstavljena motorna jahta bo letos Aicon 72, največja zaenkrat prijavljena jadrnica pa je Jeanneau Sun Odyssey 54 DS. Obiskovalce organizatorji vabijo tudi k ogledu novih plovil, ki jih lahko po dogovoru s prodajalci tudi preizkusijo. Ena letošnjih novosti je možnost, da razstavljavci še posebej predstavijo svoje blagovne znamke na osrednjem prostoru sejmišča, kjer bodo tudi modne revije in predstavitve različnih proizvodov.



Slovenski navtični problem je po besedah direktorja Portinga in upravljalca izolske marine Enrica Galassija premajhno število privezov. Število plovil v marinah se je v letu 2006 povečalo le za dva odstotka, kajti prostih mest praktično ni na voljo, je še pojasnil. Slovenske marine v bližnji prihodnosti načrtujejo okoli 900 novih privezov, od tega izolska 250. Vse tri slovenske marine (v Portorožu, Izoli in Kopru) lahko danes ponudijo navtičnim turistom 1365 privezov v morju, na skupni površini akvatorija 183.000 kvadratnih metrov.

Že prihodnje leto se v Kopru obeta nova marina z okoli 650 komercialnimi privezi, 250 novih privezov načrtujejo v Izoli, nekaj privezov za daljša plovila pa bodo zgradili tudi v marini v Portorožu, je še pojasnil. Po njegovih besedah je bilo v letu 2006 v vseh treh marinah začasno ali stalno privezanih 6773 plovil. Okoli 1700 plovil je bilo na kopnem, nekaj več kot 5000 pa je uporabljalo urejene obale marin za privez v morju. Podobne rezultate si v marinah obetajo tudi v letošnjem letu. Največji obisk v marinah beležijo v sezoni od maja do avgusta, najmanjši pa v zimskih mesecih, ko je malo tako imenovanih prehodnih plovil.



Salon Izola Boat Show se s prireditvijo seli tudi v Izolo. Na trgu v središču mesta bo v soboto koncert skupine Soulfingers. Letos se izolska prireditev povezuje tudi z organizatorji teniškega turnirja WTA v Portorožu, saj sta dogodka sočasna. Tako je mogoče z nakupom vstopnice za eno od omenjenih prireditev obiskati oba dogodka. Površina razstavnih prostorov na razstavišču je 35.000 kvadratnih metrov. Cena vstopnice za odrasle je pet evrov, otroci do 12. leta pa imajo brezplačen vstop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.