Severnokorejci morajo imeti pričesko kot Kim Džong Un

Foto: Profimedia Kim Jong Un Foto: Profimedia Kim Jong Un Foto: Profimedia Kim Jong Un
Nova pravila v Severni Koreji moškim zapovedujejo, naj spremenijo svoje pričeske in se postrižejo enako kot njihov voditelj Kim Džong Un.
Oglej si celoten članek

Do zdaj je v tej komunistični državi veljalo, da lahko moški izbirajo med desetimi slogi pričesk, ženske pa med 18, piše britanski BBC.

Nove "modne" smernice so pred dvema tednoma predstavili v prestolnici Pjongjang, zdaj pa jih uvajajo še drugod po državi. So se pa že pojavili tudi zadržki do novega videza.

"Pričeska našega voditelja je zelo posebna, ne pristaja vsakomur, saj ima vsak drugačen obraz," je nekdo dejal za Radio Free Asia. Za časopis Korea Times pa je Severnokorejec iz Kitajske dejal, da ta videz ni priljubljen, saj ljudi spominja na kitajske tihotapce.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 18:50 26. Marec 2014.

    Tako grd in ogaben pa ne moreš biti....

  • 18:21 26. Marec 2014.

    S frizuro bo še nekako šlo, čeprav bi bilo treba njegovega frizerja poslati v delovno taborišče. Če bodo gospod želeli, …

  • 15:55 26. Marec 2014.

    Ok, na: http://markom.watoc.org/wp-content/uploads//2012/03/Frdaman-Jan%C5%A1a.jpg

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.