Sharon Stone toži zaradi rasizma in žaljenja

Foto: EPA
Foto: EPA
Bivša varuška hollywoodske zvezdnice Sharon Stone trdi, da jo je igralka žalila in pljuvala po njenih koreninah. Zato se je odločila za tožbo.
Oglej si celoten članek

Erlinda Elemen, ki je po rodu Filipinka, sicer pa ameriška državljanka, je v obtožnici zapisala, da jo je njena delodajalka Sharon Stone obkladala z rasističnimi žaljivkami, igralka pa naj bi ji prepovedala tudi opravljanje krščanskih dolžnosti, medtem ko je bila pri njej zaposlena kot varuška. "Stonova ni odobravala njenih verskih prepričanj, kritizirala je njeno ljubezen do cerkve in ji celo prepovedala branje biblije v njeni hiši," piše v obtožnici.

Elemenova, ki je za Stonovo delala pet let, prav tako ni smela govoriti z njenimi otroki, saj zvezdnica ni želela, da bi "govorili kot ona," je za časnik The Huffington Post povedal neimenovani vir. V obtožnici je tudi zapisano, da je igralka ves čas govorila, da "si neumen, če si Filipinec". Elemenova je še dodala, da ji je Sharon pogosto plačala več, kot bi bilo treba, nato pa jo je obtožila, da krade. Februarja letos jo je odpustila, ker ji ni hotela vrniti "ukradenega" denarja.

"To je absurdno"

Sharon je seveda zanikala vse obtožbe, njen tiskovni predstavnik pa je v njenem imenu dejal: "To je absurdna tožba, ki jo je vložila nezadovoljna delavka, ki očitno hoče zaslužiti, kjerkoli se pač da." Aquilina Soriano, predstavnica Filipincev v Los Angelesu, pa 52-letno varuško spodbuja. "Mislim, da je odlično, da se je Erlinda odločila za tožbo, saj se takšne stvari dogajajo zelo pogosto, a si nihče ne upa ukrepati."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.