Siddharta posnela album v prvem poskusu

Foto: Arhiv izvajalca
Foto: Arhiv izvajalca
Slovenski rokerji so svoj novi album VI posneli na svojem triurnem koncertu na ljubljanskem stadionu Stožice.
Oglej si celoten članek

Snemanje albuma se pogosto zavleče v dneve in celo tedne. Siddharta pa se je tokrat v želji, da bi na posnetkih ujela neponovljivo energijo živega nastopa, v nasprotju z običajnimi snemalnimi
procesi odločila za tvegano potezo in album posnela na svojem triurnem koncertu v ljubljanskih Stožicah. Snemanje tako ni dovoljevalo nobenih napak, zato je bila predanost popolnosti izvedbe še toliko večja.

Glasbeniki so tako ob pomoči desettisočglave množice na stožiškem stadionu posneli celoten album VI v zgolj treh urah in v enem samem poskusu.

Nova plošča, ki je izšla danes, tako poleg 12 novih skladb prinaša tudi poseben dodatek, pesem VI, ki je bila edina posneta dan pred koncertom na tonski vaji, DVD Stadion Stožice pa poleg koncerta obsega še 50-minutni dokumentarec iz zakulisja samega dogajanja, ki ga bo predvajala tudi MTV.

Tukaj pa lahko prisluhnete prvi skladbi z albuma VI, ki je bil posnet na stadionu Stožice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:22 23. November 2011.

    Še boljš bi blo,če zapustijo sceno v prvem poskusu,saj se že od začetka ponavljajo in ne ponujajo popolnoma nič novega,kar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.