Sijoče oči brez podočnjakov

Foto: Žurnal24 Kožo tako zjutraj kot zvečer navlažite s kremo. (Foto: Shutterstock)
Dermatologi za osvežitev obraza priporočajo mlačno vodo in kombinacijo čistilnega gela ali mleka.
Oglej si celoten članek

1. Če so temni kolobarji združeni s podočnjaki, se najprej odžejajte s kozarcem vode, potem pa položite na oči hladne obkladke ali obkladke z vrečkami prekuhanega čaja. V pomoč bo tudi krema za nego kože okoli oči z dodatki kofeina, ki deluje drenažno.

2. Temne lise bo zanesljivo odpravila krema z vitaminom K, ki odvzame koži odvečni pigment, za tem še korektor, za odtenek svetlejši od barve zdrave kože. Piko na i bo pričaral transparentni puder v prahu, ki ga nanesite na ves obraz, da zabrišete večplastno ličenje. Za 10 minut v zmrzovalnik položite dve čajni žlički in si ju poveznite na oči. Enak učinek boste dosegli z ohlajenimi čajnimi vrečkami kamilice.

3. Pripravite poparek. Za skodelico vode potrebujete 20 g korenine gosje trave, 10 g korenine sladkega korena in 20 g cvetočega timijana. Obkladki naj bodo hladni. Pri negi kože okoli oči nikoli ne uporabljajte mila. Vsako jutro si umijte oči s koščkom vate, ki ga prepojite z rožno vodo. Kožo okoli oči lahko poživite s korenčkovim sokom, ki ga stisnete s sokovnikom. Sok za dvajset minut nanesite pod oči, nad oči in na sence.

4. Če želite imeti lepe, bleščeče oči, dodajte skodelici vrele vode 30 g cvetočih vršičkov ožepka. Precedite in pustite, da se ohladi. Poparek uporabite kot kapljice za oči, od dve do tri kapljice kanite v vsako oko.

5. Pri utrujenih očeh zaradi dela pri slabi svetlobi, preveč branja ali ponočevanja skuhajte skodelico vode in ji dodajte 10 g timijana in 10 g cvetnih listov rdeče vrtnice. Pustite, da se ohladi, in precedite. Trikrat na dan uporabite za obkladke in kopeli za oči.

6. Lepe, goste in dolge trepalnice zrastejo, če jih večkrat gladite s krtačko, namočeno v ricinusovo olje. Pri nanašanju morate biti previdni, ker je koža okoli oči občutljiva in zlahka pordeči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.