Simon: Mali bojevnik z velikim srcem

Foto: Žurnal24 simon Foto: Žurnal24 simon Foto: Žurnal24 simon Foto: Žurnal24 simon Foto: Žurnal24 simon Foto: Žurnal24 simon
V kinu sinhronizirana pravljica o skrbi za tiste, ki jih imamo radi, o novih prijateljih in veri v lastne sanje.
Oglej si celoten članek

Zgodba govori o desetletnem fantu Simonu, ki živi v vasici sredi gozda, ki jo je varovalo krdelo kraljevskih belih volkov, zdaj pa jo ustrahuje trop krutih hijen. Simon uspe zbežati v gozd, kjer ga reši Enži, edini beli volk, ki je še ostal.

Enži Simonu pove, da ima mogočni čarodej bojevnika, ki lahko njegovo vasico osvobodi hijen. A na žalost čarodej živi na gori, ki jo neprekinjeno obkrožajo sile zlobne triglave kraljice opic, mame Jože. Velikemu tveganju navkljub se Simon in Anggee podata na dolgo in nevarno potovanje do gore. Na poti se jima pridruži še nekaj sopotnikov – nenavadno rožnato in puhasto bitje Pufko; naduti in domišljavi Francoz Fafl, ki je v resnici začarani na pol baron in na čigar ramenu sedi kralj komarjev; močvirska princesa Nanti; in še drugi. Vsakdo od njih ima svoj razlog, da obišče čarodeja. Skupinica popotnikov združi moči proti skupnemu sovražniku in se kmalu sooči z vojsko mame Jože, s katero se v poskusu, da dosežejo svoj cilj, spopadejo v obsežni bitki.

Pisano pravljico o skrbi za tiste, ki jih imamo radi, o novih prijateljih, nabiranju moči in veri v lastne sanje – iz vsega svojega srca – je režiral Max Fadeev po scenariju, ki ga je na podlagi lastne zgodbe spisal z Gregoryjem Poirirerjem in Alexandrom Chistyakovim. Slednji je film tudi produciral. Fadeev, sicer znan ruski glasbenik in umetnik, je prispeval tudi glasbo in okoli sebe zbral zares mednarodno zasedbo animatorjev in producentov.

Projekt je nastajal kar sedem let; sleherno plast in lokacijo so izdelali tako, da je omogočala pregled z vseh zornih kotov in tako poskrbela, da so bili režiser in fotografi pri svojem delu lahko kar najbolj fleksibilni. "Najbolj smo si prizadevali za to, da je skozi celoten film vse videti naravno – mimika likov, premikanje, glasovi, solze in smeh,“ pove producent Alexander Chistyakov. "Že od samega začetka sva se z Maxom strinjala, da hočeva za naš mali studio ustvariti vizualno edinstven film, ki se bo lahko kosal z izdelki večjih studiev. A se nam zdi, da smo do te točke prišli zato, ker smo si tega želeli iz vsega srca.“

Risanka, namenjena celotni družini in predvsem otrokom od petega leta naprej, prinaša epske prizore dogodivščin skupine prijateljev, ki si, čeprav so si hudo različni, prizadevajo doseči isti cilj. Pri tem se naučijo, da sta lahko prijateljstvo in pristna vera ne le navdih temveč tudi orožje proti zlu, in da lahko vsem spremeni življenje. Gre za nekakšen »road movie«, ki našim likom pomaga, da postanejo boljši.

V ameriški inačici sicer ruske risanke so glasove posodila znana hollywoodska imena, kot so Milla Jovovich, Sharon Stone, Joe Pesci, Whoopi Goldberg, Will Chase in Jim Cummings, v slovenski pa Tina Ogrin, Aleksander Golja, Mirko Medved, Sašo Prešeren, Blaž Šef, Peter Urbanc, Maja Kunšič, Emanuela Montanič, Katja Ogrin in Jaka Vižintin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.