Sinov križ Schumija ni obvaroval

Foto: FameFlynet Corrina in Michael Schumacher Foto: FameFlynet Corrina in Michael Schumacher Foto: FameFlynet Corrina in Michael Schumacher Foto: FameFlynet Corrina in Michael Schumacher Foto: Reuters Corrina in Michael Schumacher Foto: Reuters Corrina in Michael Schumacher Foto: Reuters Corrina in Michael Schumacher
Moč iz ozadja. Corrina Schumacher je Schumijevo ljubezen do adrenalinskih športov vedno podpirala.
Oglej si celoten članek

Svet z mislimi ni le ob sedemkratnem svetovnem prvaku Formule 1 Michaelu Schumacherju, ki po padcu med smučanjem v bolnišnici v Grenoblu bije bitko svojega življenja, ampak tudi z njegovo družino, ženo Corrino in njunima najstniškima otrokoma.

Corrina je ljubezen njegovega življenja

Tisti, ki se spoznajo na F1, vedo, kako trdna je ljubezen med zakoncema Schumacher. Spoznala sta se pred 22 leti na dirkališču. Corrini so očitno všeč dirkači, saj je bila pred Schumijem v zvezi z nekdanjim dirkačem F1 Heinzom-Haraldom Frentznom. Leta 1995 je Schumi Corrino popeljal pred oltar. Tega koraka nikoli ni obžaloval.

Kot je večkrat poudaril, v njegovem zakonu vlada "popolna harmonija", saj imata "enake poglede na življenje.“ "Moja družina in moja žena mi dajejo moč,“ je nekoč izjavil Nemec, ki pa moči ni črpal le od svojih najbližjih, ampak tudi iz vraževerja. Ko je tekmoval, je imel s sabo vedno veliko talismanov, med drugim krtačo 16-letne hčerke Gine-Marie in Corrinin amulet, brez katerega Schumi ni nikoli začel dirke. Bil je tako vraževeren, da je pred dirko, ko ga je pozabil v hotelski sobi, ponj poslal asistenta. Največ pa mu je pomenil zlat križ, ki mu ga je kupil 14-letni sin Mick. "Med nakupovanjem z babico ga je našel Mick. Celo blagoslovili so ga,“ je leta 2006 izdala Corrina, ki je Schumijevo ljubezen do adrenalinskih športov vedno podpirala. "Michael ve, kaj počne, zaveda se tudi, da mu bom vedno stala ob strani. Potrebuje izzive. Takšen pač je. Razumem ga. V bistvu mi je to zelo všeč,“ je nekoč izjavila Schumacherjeva, ki je po rojstvu otrok ostajala doma in skrbela za družino, medtem ko je Schumacher osvajal steze po svetu svetu.

Schumi se zaveda, kakšno srečo je imel, da je našel nekoga, ki razume njegov življenjski slog. Da bi Corrini pokazal, kako jo ceni, je veliki ljubiteljici konjev podaril dva ranča, enega v Švici, kjer živita, in enega v Teksasu.

"Mislim, da je zanj v teh trenutkih izjemno pomembno, da ob sebi čuti prisotnost ljudi, ki so mu pomembni. Nahaja se namreč sredi bitke. Pred novimi izzivi se je vedno posvetoval s Corrino. Sedaj mu stoji ob strani. Tudi on bi ji, če bi ga potrebovala,“ je povedal nemški novinar Kai Ebel, poznavalec Formule 1 in Schumijev prijatelj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:59 1. Januar 2014.

    zaj ste pa ži tečni s totim švabejom!!!!!!

  • 11:11 1. Januar 2014.

    Bedaka ni pamet še nikoli srečala.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.