"Situacija nas je zadela naravnost v srce"

Skupina Tabu je poleti izdala novo pesem Hvala za ribe, ki je postala velika uspešnica, zato so jo poslali tudi na Hrvaško in v Srbijo. Pesem govori o nastalih razmerah v Sloveniji, ki jih močno jezijo.
Oglej si celoten članek

Hvala za ribe je nova uspešnica skupine Tabu, ki je spočeta z elementi popa, začinjena z izrazitim rockerskim nabojem in prežeta z izkušnjami, talentom, občutljivostjo in pronicljivostjo, pravijo člani skupine. "Naš novi singel je satirična bomba. Je naša globoka zahvala tistim, ki nas s svojo ‘nesebično predanostjo’ peljejo v 'boljše čase'; našim cenjenim vodjem in vsem, ki si to tako besno želijo postati in jim pri tem ni pomembno, koliko ljudi bodo pohodili, da si bodo zgradili stopnice do vrha," so izid skladbe junija pokomentirali tabujevci.

Ker se je pesem od takrat zelo izkazala na domačih tleh, so jo posneli tudi v angleškem jeziku ter jo izdali v Srbiji in na Hrvaškem. Vendar pa ne bo ostalo pri tem; prihodnje leto sledi še izid pesmi v Avstriji.

Nastalo stanje jih jezi

Člani skupine bodo tako poskrbeli, da se bo njihov glas res razširil v deveto vas, saj s skladbo brez dlake na jeziku povedo, kaj si mislijo o trenutnih razmerah pri nas. "Čeprav smo tabujevci bend, ki ima kotičke ust raje obrnjene proti soncu in se redko javno pritožuje, je tudi nas situacija v Sloveniji in svetu zadela naravnost v srce in še v nekatere manj zveneče dele telesa," so dodali člani ene izmed najbolj priljubljenih slovenskih skupin.

Tina, Maco, Izi, Primož in Ali so ob tem poudarili, da ne gre za politično pesem, temveč za njihovo osebno mnenje. Tudi njih se nastalo stanje dotika in jih jezi, kaj se dogaja. Zato svoje občutke izražajo, kot najbolje znajo – skozi svojstveno govorico glasbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.