Škandal na Evroviziji, Zala in Gašper nista več trinajsta!

Foto: Andres Putting (EBU) zala kralj, gašper šantl Foto: Thomas Hanses zala kralj, gašper šantl Foto: Profimedia zala kralj, gašper šantl
Glasove beloruske žirije so izločili, saj so razkrili rezultate glasovanja v prvem polfinalu, kar je proti pravilom.
Oglej si celoten članek

Namesto njihovih glasov so iz glasovanj v drugih državah pripravili agregat glasovanj, ki so ga upoštevali pri rezultatih. S tem se je strinjal tudi nadzornik glasovanja, družba Ernst & Young.

Ko so izvajali standardne postopke nadzora, pa so ugotovili, da so zaradi človeške napake uporabili napačen agregiran rezultat. To ni imelo vpliva na glasovanja po telefonu ali na zmagovalca, prav tako ostaja enak vrstni red prvih štirih pesmi.

Zdaj so objavili nove rezultate, ki so skladni s pravili.

Zala in Gašper sta po ponovni objavi rezultatov glasovanja na 15. mestu in ne več na trinajstem. Pred Slovenijo sta po novih rezultatih skočila Ciper in Malta, ki sta bila prej 15. in 16. 

Peta je po novem Švedska, ki je bila prej šesta, mesti so zamenjali z Norveško. Severna Makedonija je na sedmem mestu zamenjala Azerbajdžan, ki je padel mesto niže. Avstralija ostaja deveta in Islandija deseta. 

"EBU in njeni partnerji digame in Ernst & Young se globoko opravičujejo, da te napake niso odkrili prej in bodo, da se kaj takega prepreči v prihodnje, pregledali vse postopke v procesu," so sporočili.

Magazin Žalostno, kako smo pričakali Zalo in Gašperja

Evrovizija 2019 Velika zmagovalka je Nizozemska, tudi Zala in Gašper odlična!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 14:01 23. Maj 2019.

    Četudi bi bila zadnja,to ne bi bil škandal, twmveč realnost.

  • 11:58 23. Maj 2019.

    Meni je večji škandal to, da Žurnal dopusti zavajajoče oglase ala "Irgimonsa" ali pa kako na hitro zaslužiti! Bo to …

  • 09:58 23. Maj 2019.

    Kakšen škandal neki!!!!!!! Škandal bi bil, če bi se zamenjal zmagovalec, tako pa je samo "manjši spodrsljaj", nič drugega. Ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.