Skozi smeh v Sen

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Prešernovo gledališče. Za začetek absurdna komedija.
Oglej si celoten članek

Letos Prešernovo gledališče vstopa v novo sezono teden prej kot po navadi in že jutri bo na sporedu prva predstava italijanskega avtorja Enrica Luttmanna, ki se bo predstavil s komedijo Sen.

Direktorica gledališča Mirjam Drnovšček je o predstavi dejala: "Tekst je aktualen in na absurdno-komičen način spregovori o odnosu sveta do sodobne umetnosti."

Navdih iz filma

Luttmann je zamisel za tekst, ki je služil kot podlaga za predstavo Sen, dobil ob gledanju nekega italijanskega filma, v katerem par iz Rima med obiskom v galeriji v trenutku utrujenosti za hip sede, mimoidoči pa ju zamenjujejo za umetnino. V kranjskem gledališču so besedila italijanskih avtorjev redka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.