Skriti biser Italije

Foto: Shutterstock Alberobello, Italija Foto: Shutterstock Alberobello, Italija Foto: Shutterstock Alberobello, Italija Foto: Shutterstock Alberobello, Italija Foto: Shutterstock Alberobello, Italija Foto: Shutterstock Alberobello, Italija Foto: Shutterstock Alberobello, Italija Foto: Shutterstock Alberobello, Italija Foto: Shutterstock Alberobello, Italija Foto: Shutterstock Alberobello, Italija
Alberobello je slikovito mestece v južni Italiji, 45 kilometrov južno od Barija. Leži na dveh hribih, krasijo pa ga čudovite hiše, ki so značilne le za ta del Italije.
Oglej si celoten članek

Stene hiš so zelo debele, kar zagotavlja prijetno temperaturo v vseh letnih časih. Na strehah se bohotijo verski simboli, ki so včasih imeli vraževeren pomen. Mesto ima okoli 1.500 prebivalcev in je edino tovrstno mesto na svetu. V nekaterih hišah je mogoče zaslediti trgovine s spominki, muzeje in restavracije. Kako je videti skriti biser, si oglejte v fotogaleriji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mia
    12:24 14. Marec 2012.

    res lepo in vredno ogleda ali še bolje romantičnih počitnic.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.