Skuštrane zaradi tablet

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ste vedeli, da na vašo pričesko vpliva tudi to, kakšna zdravila jemljete?
Oglej si celoten članek

Mehkoba, upogljivost in skodranost vaših las se spreminjajo z odraščanjem in staranjem, a na te lastnosti lahko vplivajo tudi zdravila. Če ste se znova zbudili v bad hair day, lahko morda za to krivite tablete, ki jih jemljete.

Kontracepcijske tablete, antidepresivi, sredstva proti aknam: Najpogosteje je z njimi povezano povečano izpadanje las. Lasje izpadejo, še preden se konča njihov rastni cikel in kar nekaj časa traja, da zrastejo novi.

Zdravila za epilepsijo: Nekatera izmed njih so povezana z izpadanjem las ter spremembo oblike lasu. Popolnoma ravni lasje se lahko z uporabo teh zdravil spremenijo v kodraste in obratno.

Zdravila za zdravljenje hepatitisa: Raziskave so pokazale, da ta zdravila oslabijo las, povečajo njegovo izpadanje ter, tako kot zdravila za epilepsijo, popolnoma spremenijo videz vaših las.

Zdravila za visok pritisk: Snovi, ki so v betablokerjih predvsem oslabijo las in ga naredijo krhkega in lomljivega.

Seveda pa ni treba, da se kar vdate v usodo, če na laseh opažate negativne posledice zdravil, ki jih jemljete. Dandanes je na voljo več zdravil za iste težave, zato se posvetujte z zdravnikom in poiščite alternativne možnosti zdravljenja. Ob tem poskrbite za uporabo ustreznih izdelkov za nego las; posezite po sredstvih proti izpadanju in hranljivih maskah, z lasmi pa ravnajte nežno in jih pretirano ne češite. Prepovedano je tudi tesno spenjanje las, saj tudi to pospeši izpadanje in jih lomi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.