Sladila slaba za otroke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Deklaracijo na živilu ali pijači vedno pozorno preberite.
Oglej si celoten članek

V nekaterih trgovinah pri nas je mogoče kupiti tudi brezalkoholne pijače, ki imajo dodana sladila in lahko škodijo otrokom. Bralca portala Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) je zanimalo, ali lahko proizvajalec sploh prodaja tako pijačo in ali je dovolj opozorilo na etiketi.

Če imajo brezalkoholne pijače, ki so običajno narejene iz vode, citronske kisline, različnih vrst sladkorja in aditivov, dodana azo-barvila (aditive), mora biti po zakonodaji na njihovi embalaži obvestilo za potrošnike. Take pijače lahko torej prodajajo, vendar morajo imeti na etiketi opozorilo,” so odgovorili na ZPS. Dodali so, da otrokom do treh let pijač in živil, ki vsebujejo sladila, ne priporočajo. Boljši izbiri sta voda in čaj.

Otrokom ne ponujajte pijač, ki vsebujejo sladila ali druge aditive, saj lahko negativno vplivajo na njihovo aktivnost in pozornost. Čaj ali voda sta veliko boljši izbiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.