Sladkornim bolnikom na voljo novost

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tudi v Sloveniji bo kmalu na voljo nova naprava za merjenje ravni glukoze v krvi, ki merjenje bistveno skrajša in olajša.
Oglej si celoten članek

Imenuje se accu-chek mobile, namesto s posameznimi testnimi lističi pa meri s trakom, ki zadostuje za 50 merjenj in je priročno vključen v napravo. Ta vsebuje tako iglo za vbod kot merilni trak in zaslon za prikaz rezultata. Odpadnih lističev tako ni, zato ni treba skrbeti za njihovo odlaganje.

Rezultatov ni treba zapisovati

Prednost naprave je tudi ta, da si rezultatov ni treba posebej zapisovati, saj je možno napravo prek USB-priključka preprosto povezati z osebnim računalnikom in rezultate v obliki tabele oziroma grafa natisniti. Vse to olajša spremljanje in nadziranje bolezni tako za bolnika kot zdravnika oziroma diabetologa. Izdelek boste lahko kupili v lekarnah in specializiranih trgovinah, njegova cena pa za zdaj ni znana. V tujih lekarnah in na spletu ga lahko kupite za od 30 do 35 evrov (poštnina ni všteta v ceno).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.