Sladkosnedi otroci so manj pametni

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Otroci, ki pojedo veliko sladkarij, imajo nižji inteligenčni količnik kot njihovi vrstniki.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki iz avstralske univerze v Adelaidi so preučevali prehranjevalne navade več kot sedem tisoč otrok v starosti med šestimi meseci in drugim letom. Ko so dopolnili osem let, so jim s testi izmerili inteligenčni količnik.

Pomembna je prehrana v rani mladosti

Otroci, ki so jih mame prvih šest mesecev dojile in ki so kasneje uživali le zdravo hrano brez dodatnih sladkarij, so imeli višji inteligenčni količnik od tistih, ki so jim starši že v zgodnjem otroštvu ponujali sladkarije. Raziskavo so objavili v spletni izdaji evropske epidemiološke revije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.