Slak nocoj prvič na Odmevih

Foto: Žurnal24 200809_svet_slak_nusa
Uroš Slak bo že nocoj vodil Odmeve, skupaj z Bojanom Travnom pa pripravljata tudi novo aktualno pogovorno oddajo.
Oglej si celoten članek

V skladu z načrtovano prenovo Informativnega programa Televizije Slovenija se na RTV Slovenija vračata Bojan Traven in Uroš Slak, ki je pred dvema tednoma zadnjič vodil informativno oddajo Svet na Kanalu A.

 

Slak bo tako že nocoj pozdravil gledalce kot novi voditelj večerne informativne oddaje Televizije Slovenija Odmevi. S tem se bo pridružil uveljavljeni voditeljski ekipi Rosviti Pesek, Slavku Bobovniku in Tomažu Bratožu.

 

"Nocojšnjega večera se veselim, saj se vračam v oddajo, ki sem jo sam z veseljem sooblikoval pred leti, ko je še nastajala z očetom te oddaje, Miletom Vregom," pravi Uroš Slak.

 

Prijatelja spet skupaj

Poleg Odmevov pa uveljavljeni voditelj pripravlja tudi novo pogovorno informativno oddajo, katere soustvarjalec je njegov prijatelj in sodelavec s Pro Plusa, Bojan Traven.

 

Foto: Žurnal24 Bojan Traven

Oddaja, ki bo na sporedu enkrat na teden v večernem terminu prvega programa Televizije Slovenija, bo z vrsto gostov in novinarskimi prispevki osvetljevala aktualno družbeno življenje.

Traven in Slak bosta s svojimi izkušnjami skrbela, da bo v oddaji videti in slišati različne poglede na posamezna vprašanja, ki so pomembna za razvoj družbe.

 

"Ustvarjati takšno oddajo na nacionalni televiziji je več kot velik izziv, saj televizijska hiša še vedno združuje največ znanja in izkušenj, ki jih bomo lahko prelili v to oddajo in tako ustvarjali dobro televizijo, ki jo bodo gledalci z veseljem sprejeli," ob tem dodaja Bojan Traven.

 

Kršila novinarski kodeks

Novinarsko častno razsodišče (NČR) je v primeru Anton Premk nekdanjima novinarjema Kanala A, Gregorju Trebušaku in Urošu Slaku, razsodilo, da sta kršila 1. in 4. člen Kodeksa novinarjev Slovenije.

Po presoji razsodišča sta Trebušak in Slak kršila 1. člen kodeksa, ker pred objavo članka decembra lani očitno nista preverila točnosti informacije o tem, po kakšnem vrstnem redu so države priznavale samostojnost Slovenije, in tako nista ravnala dovolj previdno, da bi se izognila napakam. Prav tako sta kršila 4. člen kodeksa, saj trditve, da je Vatikan oziroma kar papež sam prvi mednarodno priznal samostojno Slovenijo, nista podkrepila z navedbo vira, so zapisali v NČR. Trebušak in Slak se na poziv razsodišča nista odzvala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.