Slastni čokoladni kolački

Foto: Žurnal24 Le kdo bi se mu lahko uprl?
Priljubljeni slastni čokoladni kolački, bolj znani kot brownies, ne bodo pustili ravnodušne niti najbolj zahtevne sladokusce.
Oglej si celoten članek

Potrebovali boste naslednje:

  • 100 gramov grenke čokolade,
  • 100 gramov masla,
  • 80 gramov orehovih ali mandljevih jedrc,
  • 4 jajca,
  • 180 gramov sladkorja,
  • zavojček vanilijevega sladkorja,
  • 100 gramov moke,
  • 200 gramov mlečne ali temne čokolade,
  • za okras: polovičke orehovih ali mandljevih jedrc, koščke kandiranih višenj ali čokoladne ostružke.

Priprava:
Na vodni kopeli stopite grenko čokolado in maslo. Med topljenjem zmes večkrat premešajte. Ko postane tekoča jo odstavite, da se nekoliko ohladi.

V drugi posodi penasto umešajte jajca, sladkor in vanilijev sladkor. Vanjo dodajte stopljeno čokolado z maslom, moko ter grobo sesekljane orehe.

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač (velikosti približno 20x20 cm) namastite in pomokajte in vanj vlijte testo. Uporabite lahko tudi peki papir. Pecite približno 30 minut. Ko je pecivo pečeno ga pustite, da se ohladi.

Med hlajenjem pripravite čokoladni preliv. Podobno kot na začetku, lahko dodate nekaj masla ali sladke smetane. Pecivo prelijte s prelivom. Ko se začne preliv nekoliko strjevati, na površini označite manjše kvadratke in vsakega okrasite. Preden se preliv popolnoma ohladi, kocke izrežite in postrezite.

Dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.