Slavni oblikovalec razkuril uporabnike Instagrama

Foto: Instagram Michael Kors Foto: Instagram Michael Kors
Vprašanje časa je bilo, kdaj bodo plačljive objave postale del vsakdana tudi na Instagramu. Led med modnimi oblikovalci je prebil Michael Kors, ki je s plačljivimi objavami razkuril uporabnike priljubljenega družabnega omrežja.
Oglej si celoten članek

Slavni Michael Kors je postal prvi modni oblikovalec, ki je na Instagramu lansiral oglasno kampanjo, ki pa je žal prinesla več negativnih kot pozitivnih komentarjev. In če njegovi zvesti sledilci verjetno sploh niso opazili, da se jim na strani pojavljajo plačane objave, so to gotovo opazili tisti, ki oblikovalcu na Instagramu ne sledijo.

Zlata ura v tipičnem "insta" slogu se je tako pojavila na zidu z novicami večine uporabnikov, ki se na oblikovalca jezijo predvsem zato, ker fotografije, objavljene v sklopu plačljive oglasne kampanje, niso za to ustrezno označene, prav tako uporabnikom ni bilo omogočeno izbrati, da se s pojavljanjem plačljivih fotografij na zidu z novicami strinjajo ali ne. Uporabniki oblikovalcu očitajo še, da so oglasi preveč prikriti, saj se fotografije ne razlikujejo od tistih, ki jih vsakodnevno objavljajo modni navdušenci in navdušenke.

Všeč ali ne? Uporabniki Instagrama sicer dovoljujejo odmerek dnevnega "posiljevanja" s prikritim oglaševanjem, a le tistim znamkam in podjetjem, ki jim sledijo sami. Verjetno se tega večina niti ne zaveda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.