Slivov kompot

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Domač kompot je najboljši, pa še količino sladkorja, ki ga vsebuje, imate lahko pod nadzorom. Danes kuhamo slivovega.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 3 kg sliv
  • 2 cm dolg košček suhega ingverja
  • cimetova palčka
  • 4 klinčki
  • 3 zvezdasti janeži
  • 50 dag želirnega sladkorja
  • 2,5 dl lahkega rdečega vina
  • 1 l vode
  • kos gaze

Priprava:

  • Pripravite kozarce.
  • Oprane in osušene slive prepolovite in razkoščičite.
  • Ingver olupite in drobno nasekljajte, cimetovo palčko razlomite na več koščkov.
  • Dišavnice zavijte v kos gaze – kot culjico.
  • V posodi zavrite vodo, želirni sladkor in culjico z začimbami. Vreti pustite dve minuti.
  • Medtem slive poljubno razdelite v kozarce. Prevretku primešajte vino, nato z njim zalijte sadje v kozarcih.
  • Kozarce dobro zaprite, postavite v globlji pekač in ga napolnite z vodo, približno dva centimetra visoko. Pekač položite v pečico, ogreto na 125 stopinj. Ko voda zavre, kompot vkuhavajte približno 25 minut.

več receptov za kompote poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.