Slivova pita

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Za sladico specite pito. Ker se je sezona sliv že začela, jo pripravite kar z njimi.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

za testo:

  • 150 g masla
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 ščepec soli
  • 250 g moke
  • 1 jajce
  • 3 žlice mrzlega mleka

za nadev:

  • 1/2 kg sliv, razrezanih na polovice
  • vanilijev puding
  • 6 dl mleka
  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • sok pol limone

Priprava:

  • Penasto umešajte zmehčano maslo, sladkor v prahu in sol. Dodajte moko, jajce in tri žlice mleka ter na hitro zgnetite v kepo.
  • Zavijte v aluminijevo folijo in pustite počivati v hladilniku vsaj pol ure.
  • Pečico segrejte na 180 stopinj. Globlji pekač malce namažite z oljem ali maslom ter obložite s peki papirjem.
  • Zavrite pol litra mleka, v preostalo mleko pa zamešajte puding, dve jajci, sladkor, vanilijev sladkor in sok pol limone.
  • Ko mleko zavre, mu dodajte preostalo mešanico in kuhajte po navodilih z vrečke pudinga.
  • Kuhano mešanico pustite, da se ohladi, pri čemer občasno premešajte.
  • Testo razgnetite po dnu pekača.
  • Večkrat ga prebodite z vilico, nato pa ga prelijte s kremo.
  • Čez kremo enakomerno razporedite koščke sliv in pecite v ogreti pečici približno 20 minut.

Več receptov za pite poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.