Slovenci v Južni Koreji žanjejo uspehe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mladi slovenski kuharji se te dni udeležujejo svetovnega kulinaričnega tekmovanja v južnokorejskem Seulu in pri tem žanjejo uspehe.
Oglej si celoten članek

Ekipo slovenskih mladih kuharjev, ki jim v Seulu veliko konkurenco predstavljajo mladi kuharski mojstri iz vsega sveta, med drugim iz Francije, Italije, Španije, Švedske, Danske in Nemčije, vodi Borut Jakič, glavni kuharski šef v hotelu Aleksander v Rogaški Slatini.

Navdušili žirijo

V petek je slovenska kuharska ekipa petčlanski ocenjevalni komisiji na ogled postavila svečano ploščo za osem oseb, gastronomski meni s petimi hodi, tri inovativne predjedi ter štiri restavracijske sladice. Komisijo so jedi, kot na primer hladen dimljen losos s koprom, jastogova terina z algami nori in korenjem ter zelena tapioka na polenti z lignjevim kaviarjem tako navdušile, da je slovensko ekipo nagradila s srebrno medaljo za hladno razstavo jedi.

Danes pa bodo žirijo poskušali prepričati z menijem s tremi hodi, ki ga bodo pripravili za 65 ljudi v živo. S tem preizkusom se bo svetovno kulinarično tekmovanje tudi končalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.