Slovenci vse bolj pod stresom

Foto: Žurnal24 Pazite, s kom se družite. (Foto: Shutterstock)
Pri nas so delavci zelo izpostavljeni stresu, kažejo evropske raziskave.
Oglej si celoten članek

Kar 38 odstotkov Slovencev občuti stres na delovnem mestu, kar nas uvršča v sam vrh Evrope, kažejo zadnje raziskave, ki jih je te dni objavila Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih pogojev. Višjo raven stresa od Slovencev čutijo le delavci v Grčiji, stopnja stresa pa se pri nas povečuje.

Z dela ga nesete domov
Delo, ki delavca postavlja v položaj, v katerem ima občutek, da nalogi ne bo kos, bistveno zmanjšuje tudi kakovost prostega časa. Pojavijo se slaba volja, zagrenjenost in depresivnost. Stres se odraža tudi v težavah s krvožilnim sistemom in mišicami, oslabljen pa je tudi imunski sistem. Študija, objavljena v European Heart Journal, je pokazala, da imajo zaposleni ljudje, ki se na delovnem mestu srečujejo s stresom, kar 68 odstotkov več možnosti za težave s srcem. Dolgoročno je stres škodljiv tudi za delodajalca, saj slabo zdravje in še slabša volja ne pripomoreta k delovni storilnosti. Temu bodo morala podjetja v prihodnosti nameniti veliko več pozornosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.