Slovenka leta je Petra Majdič

Foto: Žurnal24 Petra Majdič
Bralci revije Jana so za Slovenko leta 2010 izbrali smučarsko tekačico Petro Majdič.
Oglej si celoten članek

Danes zvečer so v ljubljanski Drami razglasili dobitnico naziva Slovenka leta 2010, in sicer je to postala smučarska tekačica Petra Majdič. Letos so laskavi naslov podelili že triindvajsetič, Petra pa ga je nasledila od lanskoletne zmagovalke ministrice Katarine Kresal.

Junaška Petra si je zmago prislužila, ker je na olimpijskih igrah v Vancouvru navkljub petim zlomljenim rebrom tekla do cilja in osvojila bron. Na slavnostni razglasitvi je povedala: "Še vedno vam uspe, da ostanem brez besed."

Poleg Petre so se za naslov potegovale še Tanja Babnik, Marinka Cempre Turk, Maksimiljana Ipavec, Mateja Kožuh Novak, Maja Lupša, Petra Matos, Marlenka Stupica, Jasna Tepina in Marinka Vovk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.