Slovenke z nakitom premalo drzne

Foto: BKG Barbara K. Germ, nakit Foto: BKG Barbara K. Germ, nakit Foto: BKG Barbara K. Germ, nakit Foto: BKG Barbara K. Germ, nakit
BKG. Stekleni nakit, s katerim boste opaženi.
Oglej si celoten članek

Unikatno. Oblikovalka ročno izdelanega nakita Barbara K. Germ (BKG) je svojo umetniško pot začela v očetovi steklopihaški delavnici. Družinsko tradicijo izdelovanja vaz, spominkov in svečnikov je prepletla z modo in tako lahko že 30 let unikatne izdelke občudujete v ateljeju v Stari Ljubljani.

Kakšne ljubiteljice nakita so Slovenke?
Rade imajo nakit, vendar jih je le malo, ki si upajo izstopati s kakšnim odštekanim, večjim kosom. Saj ni treba, da nase navlečeš vse, kar imaš pri roki, dovolj je le en udaren kos, ki ga skombiniraš z garderobo. Moji redni stranki sta recimo Nina Osenar in Barbra Drnač.

Steklo kot material. Kako se obnese?
Delam s posebnim, laboratorijskim steklom. Meni je zelo všeč, ker lahko naredim velike, bogate kose, ki so lahki za nošenje. Delam iz prozornega stekla, ki ga nato ročno barvam in žgem.

Ali pri oblikovanju sledite svetovnim modnim trendom?
Sem modna navdušenka in vsako sezono komaj čakam novosti. Modne barve in vzorce nato delno upoštevam pri svojem delu, vendar vedno naredim le po en kos, saj je Slovenija majhna in si ne želim, da se ženske pojavljajo z enakim nakitom. Po želji seveda naredim kaj podobnega, kar so že videle, nikoli pa ne bo enako. Ne delam po tekočem traku, rada imam nove stvari in čisto vsakemu kosu se stoodstotno posvetim – pa naj bo mini uhanček ali ogromna ogrlica.

Vaš nakit pa ni le iz stekla ...
Tako je. Med sabo kombiniram materiale, ki so sicer videti nezdružljivi – to mi predstavlja izziv. Steklo in usnje recimo.

Vaš nasvet Slovenkam pri izbiri nakita?
Bolj poslušajte sebe in malo manj svoje može. Veliko se jih ne odloči za nakup, ker možu ni všeč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.