Slovenko so si zapomnili vsi!

Foto: arhiv miss universe
Foto: arhiv miss universe
Miss Universe Slovenije o glamuroznih vtisih s svetovnega izbora v brazilskem Sao Paulu.
Oglej si celoten članek

Foto: arhiv miss universe Ema Jagodič Kakšni so občutki po nastopu na takšnem izboru?

Tekmovati za Miss Universe sveta ni mala stvar, saj je to eno najprestižnejših lepotnih tekmovanj na svetu. Ponosna sem nase, ker sem izpeljala vse tako, kot je treba, in ponosno predstavljala sebe ter svojo deželo. Verjemite, da so si Slovenko vsi zapomnili (smeh). Nikoli ne bom pozabila Sao Paola, ostalih deklet in samega tekmovanja, saj je bila to enkratna življenjska priložnost.

Katero mesto ste zasedli? Ste zadovoljni s svojim nastopom?

Ne vem, katero mesto sem zasedla, nisem niti razmišljala o tem, saj mislim, da to ni pomembno. Vseeno mi je, ali bi dosegla 17. ali 80. mesto. Pomembno mi je, da sem zasedla lepo mesto v srcih punc, redakcije in ljudi ter da sem se imela enkratno.

Kakšne so bile priprave?

Bile so kar naporne, predvsem zaradi visokih pet. Trajale so približno šest dni, vsak dan od jutra do večera. Vendar je bilo lepo, ker smo se obenem tudi družile in zabavale. Imele smo veliko oddihov in dobre hrane, za naše vesele obraze pa je poskrbela profesionalka Lu Sierra, ki nas je s svojim smislom za humor vedno spravila v dobro voljo.


Ste bili zadovoljni z obleko Stanke Blatnik?

Nadvse zadovoljna! Obleka ima poseben pomen, saj je "ekoobleka", in moram priznati, da je tudi videti krasno! Vsi so bili navdušeni nad njo, ko sem jim povedala njeno zgodbo. Na nekaterih spletnih straneh sem celo prebrala, da spada med najboljših 20 nacionalnih kostumov. Predstavlja večinski del našega planeta in ima posebno simboliko tudi za našo deželo. Slovenija je prekrasna, lepo skrbimo za okolje, vendar se na žalost ne zavedamo vseh lepot, ki jih imamo.

Kakšna se vam zdi zmagovalka?

Zdi se mi zelo v redu. Z njo se sicer nisem veliko družila, saj nas je bilo 89. V živo je prečudovita punca! Na tekmovanju ni bila ekstremno opazna, je pa po mnenju ostalih punc zelo inteligentna.

Trump žal odsoten

Ste spoznali lastnika licence, Donalda Trumpa?

Žal nismo imele priložnosti spoznati Donalda Trumpa. Po dolgem času ga letos zaradi službene poti ni bilo. Zelo sem se veselila, da ga bom spoznala, saj sem hvaležna za nepozabne tri tedne svojega življenja. Morda kdaj drugič, saj nikoli ne vemo, katera vrata nam bo življenje odprlo!


Ste kaj razočarani nad dejstvom, da Delo Revije niso promovirale dogodka in vašega odhoda v Brazilijo?

Nisem razočarana, predvsem ker so se trudili zame kljub vsem težavam, ki so jih imeli. Zame ni bistvenega pomena, ali bo moj odhod promoviran ali ne. Danes se žal cel svet vrti okoli promoviranja. Zadovoljna sem, da sem kljub težavam na podjetju mirno odšla na svetovni izbor.


So vam bili iz Dela Revij vseeno na voljo, ali so vas morda razočarali z organizacijo?

Kakor sem rekla: bili so pri roki celi situaciji navkljub. Skupaj smo se borili, da vse izpeljemo, kot je treba. Ob tej priložnosti se jim zahvaljujem za trud in potrpežljivost!


Se vam zdi, da ste si v Braziliji nabrali kaj izkušenj?

Vsekakor. Izkušnje so skozi življenje glavni vir učenja. Spoznala sem veliko punc, različnih kultur, ras, temperamentov in običajev. Všeč mi je, ker so ljudje v Braziliji zelo sproščeni in vedno nasmejani, polni optimizma, energije in volje do življenja. Ogromno so nas naučili, predvsem nastopanja pred kamero.


Kako so vaše sotekmovalke komentirale vaše nacionalno darilo (sol)?

Darila so bila zelo različna. Od verižic, kostumov, nacionalnih lepot, kamnov, verskih ikon do soli. Darila smo predale "očetu" cerkve Sao Miguel v revnejšem delu Sao Paola, ki sta jo osnovala dva Italijana. Cerkev je v naravi, na odprtem. Darila so šla v roke otrok in družin s tega področja. Imele smo to čast, da smo lahko osebno vročile darila otrokom in "očetu". Glede na to, da so Piranske soline zelo pomembne za slovensko tradicijo, sem jim na kratko razložila zgodbo in predala skledico, v kateri so včasih pekli kruh iz piranske soli. Meni osebno so bila vsa darila zanimiva, prav tako vem, da tudi ostalim puncam.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.