Slovenske cene enake hrvaškim

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Krompirjeve počitnice. Prvi družinski oddih v novem šolskem letu. Obalni hoteli. Ponudba pri nas in na Hrvaškem pestra, praznovali boste tudi noč čarovnic.
Oglej si celoten članek

Med 26. oktobrom in 4. novembrom si bodo šolarji tudi letos privoščili prve, krompirjeve počitnice. Možnosti za zanimivo družinsko počitnikovanje v domačih krajih je ogromno, a zaradi prijetnega podnebja smo se tokrat osredotočili na slovensko obalo in hrvaško Istro. Z nekaj sreče ima jesen ob morju še pridih poletja, Istra pa je v tem letnem času še posebno očarljiva.

Ponujamo vam kratek pregled paketov, ki jih za krompirjeve počitnice ponujajo hoteli. Letos je opaziti predvsem to, da v svojo ponudbo vključujejo tudi vse bolj priljubljeno praznovanje noči čarovnic, bistvenih razlik med domačo in tujo ponudbo pa ni. Cene so pri naših južnih sosedih v povprečju le za odtenek višje.

Strašno dobre počitnice

V hotelih Bernardin družinam ponujajo program, ki so ga v sklopu noči čarovnic poimenovali Strašno dobre počitnice. V štirih hotelih lahko prenočujete za od 35 do 45 evrov na dan, otroci do 12. leta pa bivajo celo brezplačno. Poleg nastanitve z zajtrkom in večerjo ter kopanja v bazenih je vsak hotel pripravil tudi svoj animacijski program, ki poleg spoznavanja okolice in raznih vodenih vadb za odrasle ponuja tudi mini klub za najmlajše, delavnice rezljanja buč in podobne tematsko obarvane dejavnosti.

Portorož vabi družine

Hoteli Lifeclass v Portorožu so za družine pripravili posebno jesensko doživetje. Poleg dvoposteljne sobe s polpenzionom lahko uporabljate bazene in fitnes ter se ob sredah udeležite večera istrske in mediteranske kuhinje ter razvedrilnega in rekreacijskega programa.

Najmlajšim bo tudi v Neptunu namenjen poseben animacijski program, katerega glavna tema je jesen oziroma noč čarovnic. Otrok do dopolnjenega 14. leta v sobi z dvema odraslima biva brezplačno, drugi otrok do dopolnjenega 14. leta pa ima 30 odstotkov popusta. Minimalen čas bivanja je tri dni, cena pa 49 evrov na osebo na dan.

V Umag na kopanje

Blizu domače obale se čez južno mejo skriva priljubljeno letovišče Umag. Za primerjavo smo si izbrali hotel Sol Garden Istra, kjer boste v času krompirjevih počitnic za letovanje odšteli 39 evrov na osebo na dan, cena poleg samopostrežnega polpenziona vključuje še vstop v bazene, otrok do 12. leta pa letuje brezplačno. Animacijska ponudba za najmlajše poleg klasičnih dejavnosti ponuja še kotiček s playstationi in dvorano za družabne igre. Program animacije je na voljo tudi za odrasle.

Rovinj cenejši

Ugoden oddih ponuja tudi hotel Park v Umagu. Tam lahko v dvoposteljni sobi prenočite že za 34 evrov na osebo na noč. Otrok do 10 let na dodatnem ležišču biva brezplačno (če sta v tej starostni skupini dva, lahko brezplačno biva le eden), za najmlajše pa so pripravljeni plesni tečaji, mini disko in otroški kabaret. Ponudba sicer vključuje še polpenzion ter kopanje v notranjih bazenih. Minimalen čas bivanja je tri dni, ponudbo pa smo našli pri potovalni agenciji Marco Polo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.