Slovenski film na tekmovanje v BiH

Foto: Žurnal24 V nizkoproračunskem filmu, ki se je uvrstil v tekmovalni program na sarajevskem
Film Nikoli nisva šla v Benetke bo tekmoval na najpomembnejšem filmskem festivalu v Jugovzhodni Evropi.
Oglej si celoten članek

Slovenski celovečerni film z naslovom Nikoli nisva šla v Benetke režiserja Blaža Kutina se je uvrstil v tekmovalni program sarajevskega filmskega festivala, ki bo potekal med 15. in 23. avgustom. V filmu, ki govori o spopadanju z izgubo, igrajo Aljoša Ternovšek, Iva Krajnc, Peter Ternovšek in Tadej Toš.

Kutin se je filmski javnosti prvič predstavil leta 2006 z nagrado Novi talent Evropske unije za scenarij za celovečerni film z naslovom Lara, ki so mu jo podelili na filmskem festivalu v Cannesu. Potem ko je filmski sklad kljub temu zavrnil realizacijo filma, je Kutin z Rolando Rebrek napisal nov scenarij za nizkoproračunski film Nikoli nisva šla v Benetke.

Prostovoljski filmski navdušenci

Vsi igralci in velika večina močno okrnjene ekipe so pri projektu sodelovali brezplačno. Film so posneli v samo 12 dneh na različnih lokacijah v Sloveniji in Benetkah. Kutin in Rebrekova, ki sta ob Andreju Kregarju tudi producenta filma, sta za realizacijo filma prispevala lastna sredstva v obliki bančnega posojila, z opremo in tehnično pomočjo pa je k projektu pristopil VPK (Videoprodukcija Kragar).

Sarajevski filmski festival velja za najpomembnejši filmski festival v Jugovzhodni Evropi, na katerem se predstavljajo najboljši filmi iz držav regije, od Avstrije in Madžarske pa do Grčije in Turčije. V preteklih letih so na njem tekmovali slovenski celovečerni filmi Pod njenim oknom Metoda Pevca, Delo osvobaja Damjana Kozoleta in Kratki stiki Janeza Lapajneta.

Film, posnet v HD-tehniki, nujno potrebuje povečavo na 35-milimetrski filmski trak, je sporočil režiser.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.