Slovenski glasbeniki na Exitu

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Na festivalu Exit, ki ga je ameriški CNN nedavno uvrstil med devet najboljših festivalov na planetu, se bodo na 20 odrih občinstvu predstavili tudi slovenski glasbeniki.
Oglej si celoten članek

Legendarni Laibach so na Exitu občinstvo navdušili že leta 2005 in prav s kakšnimi občutki in pričakovanji se vračajo na Petrovaradinsko trdnjavo. Tam bodo nastopili v nedeljo, 10. junija, na odru Fusion. Nanj bodo stopili tudi Leeloojamais, in sicer dan prej, 9. julija. "Že leta čakamo na to enkratno priložnost, biti del takšne organizacije in si deliti oder s svetovno znanimi glasbeniki. To je zagotovo najbolj adrenalinska vožnja, ki si jo bomo letos privoščili. Upam, da bomo 'obdelali' vse odre in si ogledali vsaj tretjino programa," je povedala pevka skupine, Lara Love.

Dvojec New Wave Syria (Rok Pezdirc in Urša Golob) bosta v petek, 8. julija, na odru Exit Music Live zastopala sodobno slovensko synthpop elektronsko glasbo s postrock vplivi in z značilno naredi-si-sam produkcijo. "Nastop na Exitu nama pomeni super priložnost igrati pred večjim občinstvom kot sicer, hkrati pa možnost, da obiščeva enega večjih festivalov, ki ga sicer morda ne bi," sta sporočila Rok in Urša. V nedeljo, 10. julija, pa bodo slovenske barve zastopali Aperion, ki bodo nastopili na odru Explosive.

Na letošnjem Exitu, ki bo potekal od 7. do 10. julija, bodo nastopili Arcade Fire, Editors, Portishead, Jamiroquai, Pulp, Grinderman, Groove Armada, Underworld, Magnetic Man, M.I.A., Deadmau5, Beirut, Hadouken!, Bad Religion, House Of Pain, Digitalism, Fedde Le Grand, James Zabiela, Gramophonedzie, Petrol, Partibrejkers in mnogi drugi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.