Smeško odslikava razpoloženje Dunajčanov

Foto: EPA
Foto: EPA
Poldrugo tono težka in osem metrov visoka svetleča konstrukcija v obliki smeška, postavljena na visoko stavbo v središču avstrijske prestolnice, odslikava trenutno razpoloženje Dunajčanov.
Oglej si celoten članek

To instalaciji treh mladih umetnikov omogočajo skrite kamere, ki so nameščene po različnih delih mesta. Te beležijo izraze na obrazu mimoidočih.

Glede na razpoloženje večine mimoidočih se na strehi stavbe na ulici Triester Strasse oblikuje vesel ali žalosten smeško, ki so ga umetniki Julius von Bismarck in Benjamin Maus iz Nemčije ter Richard Wilhelmer iz Avstrije poimenovali Public Face (obraz javnosti).

Skrite kamere ne shranjujejo fotografij mimoidočih, pač pa njihove obrazne izraze s posebno programsko opremo vsako minuto prenesejo na instalacijo. Če je večina posnetih Dunajčanov dobre volje, je smeško nasmejan, če pa so njihovi obrazi resni, se ustni kotički smeška obrnejo navzdol. Instalacija bo postavljena do sobote, 15. februarja.

Instalacija je pred merjenjem razpoloženja na Dunaju to počela že v Berlinu in mestecu Lindau ob Bodenskem jezeru, so sporočili z agencije za stike z mestom Dunaj Compress.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:13 14. Februar 2014.

    Naj to postavijo še v LJ na nebotičnik... pa da vidimo smeškota pri nas.... ko bo imel povešana usta do …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.