Smoothieja za čudovito kožo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ali jemo zdravo ali ne, razkriva tudi naša koža.
Oglej si celoten članek

Študija o prehranjevanju in staranju kože, ki jo je objavil ameriški urad za zdravje, pravi, da bomo za svojo kožo naredili največ, če bomo poskrbeli za svoj imunski sistem. Tega lahko okrepimo z zdravo prehrano, ki naj vključuje veliko sadja in zelenjave.

Če spadate med ljubitelje smoothiejev, lahko preizkusite ta dva recepta, ki nista le slastna, ampak bosta vašo kožo oskrbela z vsem, kar potrebuje.

Avokado-banana

V mešalniku zmešajte:
- polovico skodelice kokosove vode
- 2 banani
- skodelico narezanega manga
- 2 skodelici špinače
- polovico avokada
- 1 jedilno žlico lanenih semen

Avokado zaradi maščob blagodejno vpliva na kožo, saj telesu pomagajo pri presnovi določenih hranilnih snovi. Lanenea semena pa koži dajejo vlago.

Smoothie s kivijem

V mešalniku zmešajte:
- kivi
- ¼ jedilne žlice kokosovega olja
- polovico manjše kumare
- polovico korenčka
- malo peteršilja
- polovico jedilne žlice lanenih semen
- malo medu

Vitamin C v kiviju bo koži dal elastičnost. Kokosovo olje vsebuje pomembne maščobne kisline, ki odpravljajo težave s suho kožo. Kumara bo koži dala vlago, ki jo potrebuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.