Smrt princese Diane: Kaj se je zgodilo z edinim preživelim?

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Kje je sedaj varnostnik Trevor Rees-Jones?
Oglej si celoten članek

Pred dvajsetimi leti je umrla kraljica ljudskih src, princesa Diana. Dočakala je le 36 let. Tiste usodne noči so v istem avtomobilu kot Lady Di sedeli še voznik Henri Paul, Dianin ljubimec Dodi Al-Fayed in varnostnik Trevor Rees Jones. Sedaj 49-letni Jones je edini, ki je avtomobilsko nesrečo preživel. Utrpel je hude poškodbe glave in prsnega koša. S pomočjo starih fotografij so morali zdravniki rekonstruirati njegov obraz, saj je bila vsaka obrazna kost zlomljena. Deset dni je bil v komi. Ko se je zbudil, je povedal, da se ničesar ne spominja. V bolnišnici je ležal en mesec, stroške zdravljenja je prevzel Dodijev oče, Mohamed Al-Fayed.

Trevor Rees Jones sicer ni bil Dianin varnostnik, ampak Dodijev. Ker pa je Diana odklonila telesne stražarje kraljeve družine, je moral varovati tudi njo. 19. maja 1998 je pri Al-Fayedovih dal odpoved in izdal knjigo, 'The Bodyguard's Story: Diana, the Crash, and the Sole Survivor', s katero je poskušal utišati Mohameda Al-Fayeda, ki trdi, da so bili varnostniki tistega dne pri svojem delu nenatančni.

Rojen v Nemčiji

Varnostnik se je rodil leta 1968 v nemškem Rintelnu. Njegov oče je bil zdravnik pri vojski, mama medicinska sestra. Ima mlajšega in starejšega brata. Ko je bil star 10 let, se je družina preselila nazaj v Anglijo, natančneje v mesto Oswestry. Po srednji šoli se je vpisal v vojsko, kjer je bil del padalske enote. Po vojski je od leta 1995 do 1998 delal za Al-Fayeda.

Trevor je po nesreči nekaj časa delal v trgovini s športnimi oblačili, nato pa je bil kot svetovalec za varovanje odgovoren za tuje delavce v Iraku. Leta 2000 je kot strokovnjak za varovanje delal tudi za Združene narode, in sicer v Vzhodnem Timorju, kdaj pa kdaj pa je varoval tudi nekaj nekdanjih teniških igralcev, med drugim Pata Casha in Henrija Leconteja. Leta 2003 se je drugič poročil. Z učiteljico Ann ima hčerko. Družina živi v  Oswestryju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.