"Snema neokusen film"

Foto: Žurnal24 Filmski prvenec Angeline Jolie, ki ga trenutno snema na Madžarskem, načrtuje pa
Film. Angelina Jolie za zdaj ne bo smela snemati v BiH, saj menijo, da gre za nedopustno zgodbo.
Oglej si celoten članek

Angelini Jolie je Bosna in Hercegovina (BiH) preklicala odobritev snemanja režijskega prvenca Untitled Bosnian War Love Story. Tako je danes odločil bosenski kulturni minister Gavrilo Grahovac, ki se je sestal z združenjem Ženska – žrtev vojne, poroča časnik Dnevni Avaz.

Združenje je scenarij, ki naj bi po njihovih informacijah opisoval ljubezensko zgodbo med posiljeno žensko in posiljevalcem, označilo za nedopustnega in dodalo, da bi film vsem žrtvam posilstva v BiH povzročil dodatno bolečino.

“Scenarij je neokusen”
Iz dokumentacije, ki jo je predložilo Združenje za razvoj filmske znanosti Scout film iz Sarajeva, je sicer razvidno, da je ministrstvo že odobrilo snemanje filma v BiH, s čimer pa Grahovac menda ni bil seznanjen. Ker so pozneje ugotovili, da je bila vloga nepopolna, saj nima priloženega scenarija, je minister odobritev preklical, Scout film pa ima po zakonu možnost, da z izpopolnjeno dokumentacijo znova vloži zahtevo.

Imam takšno pogodbo, da ne smem dajati izjav.
Branko Đurić - Đuro

V Bosni sicer na veliko špekulirajo o scenariju Angelininega novega filma. Igralka je namreč do zdaj javnosti izdala zgolj to, da bo film opisoval ljubezensko zgodbo med vojno v BiH in da zgodba ni politično obarvana.

Đuro o filmu ne sme govoriti
“Imam takšno pogodbo, da ne smem dajati izjav,” je na vprašanje, kako komentira protest bosenskega združenja na Angelinin scenarij, odgovoril Branko Đurić - Đuro, ki igra v filmu.

Odgovorna urednica Pink BH Lajla Torlak pa je o filmu za Dnevni Avaz povedala: “Ko sem videla scenarij, sem mislila, da bom bruhala. Srbski vojak posili muslimanko, odseka ji dojko in potem se med njima rodi ljubezen. To je preveč!”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.