Sobne rastline, ki bi jih morali imeti

Foto: Žurnal24 Bambus ima rad vlago, zato uspeva tudi v kopalnici.
Nekatere sobne rastline niso le lepe, ampak tudi pametne, saj "znajo" veliko več, kot le kazati se. Kaj o tem misli feng šui?
Oglej si celoten članek

Feng šui, starodavna kitajska veščina, ki uči, kako z razporeditvijo stvari in urejanjem prostora poiskati harmonijo z okoljem, med pomembne dejavnike za izboljšanje počutja doma (in v službi) uvršča tudi rastline, saj nas zelenje sprošča, čisti zrak, zmanjšuje sevanje in prinaša pozitivno energijo. Preberite, katere sobne rastline v stanovanju priporoča feng šui.

  • Bambus simbolizira vitalnost, moč in rast in za Kitajce je rastlina sreče. Bambus je popoln za kopalnice, saj iz zraka "popije" odvečno zračno vlago.
  • Palme so dobrodošle v dnevni sobi, saj vanjo prinesejo vzdušje zunanjega sveta. Zmorejo pa tudi dobro čistiti zrak.
  • Tolstica, ki jo imenujejo tudi drevo denarja, pomaga izboljšati finančno situacijo, verjemejo Kitajci.
  • Dracena je robustna rastlina, ki paše v katerikoli prostor in njeni veliki listi so odlični čistilci zraka. Malo sobnih rastlin lahko nevtralizira toliko škodljivih snovi hkrati - škodljive snovi dracena potegne vase preko listov in korenin.
  • Obešanke kot so bršljani, kosmuljke, singonij in filodendroni blažijo ostre linije prostora. Bršljan je na primer tudi učinkovita zaščita proti formaldehidu, ki je prisoten v nikotinu.
  • Tudi fikusi učinkovito čistijo zrak, gumovec (Ficus elastica robusta) s svojimi mesnatimi listi pa simbolizira srečo in bogastvo.
  • Sivka z značilnim vonjem pomirja.
  • Kaktusi, ki jih postavimo blizu računalnika zmanjšujejo sevanje.
  • Sveže rezano cvetje naj stoji v šopkih po tri na hodniku ali v kuhinji, kjer bodo rastline vpile škodljive snovi, ki prihajajo od štedilnika.


In nenazadnje ... Negativno energijo v stanovanju lahko nevrtalizirate s pravilno razporejenimi sobnimi rastlinami. Raje izberite lončnice z zaobljenimi, okroglimi listi, ki pospešujejo prenos pozitivne energije in prinašajo srečo. Malo manj prijazne so po feng šuiju lončnice s šilastmi listi, ki nase vlečejo tako imenovane strupene strele. Ker se pozitivna življenjska energija (či) giblje v krogih in spiralah, vse, kar je ostro, seka njen tok. Suho cvetje feng šui zavrača, saj simbolizira smrt in razpadanje in hitro postane zbiralnik prahu. Že ena sama večja zelena rastlina z veliko listi pa osveži in očisti zrak v prostoru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.