Sobotno kosilo z mesnimi kaneloni

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tokratno sobotno kosilo naj bo malce drugačno. Za spremembo si privoščite mesne kanelone.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 10 kanelonov
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • čebula
  • 3 stroki česna
  • 3 korenčki
  • 150 g pelatov
  • šopek peteršilja
  • olivno olje
  • bazilika
  • rožmarin
  • lovorov list
  • muškatni orešček
  • sol in poper
  • malo sira za dekoracijo

Priprava:

  1. Čebulo in česen drobno nasekljajte, korenček postrgajte in naribajte.
  2. Na olivnem olju popražite čebulo, ko ta porumeni, dodajte česen, na hitro premešajte in dodajte mleto meso.
  3. Meso pražite, solite in poprajte, mu primešajte vejico rožmarina, lovorov list in nariban korenček.
  4. Dušite še nekaj časa, nato mesu primešajte pelate ali paradižnikovo omako. Dodajte nekaj lističev bazilike in kuhajte še 20 minut.
  5. Po potrebi meso prelijte z vodo ali vinom, proti koncu kuhanja primešajte še nasekljan peteršilj in malo nastrganega muškatnega oreščka.
  6. V slanem kropu skuhajte kanelone, jih odcedite in napolnite z mesnim nadevom.
  7. Kanelone lahko po želji zapečete še v pečici. V ta namen jih zložite v ognjevarno posodo, potresite s sirom in 10 minut pecite v pečici, ogreti na 180 stopinj.

 
VEČ RECEPTOV ZA KANELONE NAJDETE TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.