Hrvaška voditeljica najela vilo Slovenca, ukradel naj bi ji četrt milijona

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Znana voditeljica Slovenca spravila pred sodnika.
Oglej si celoten članek

Poleg vseh družinskih in finančnih težav, ki so jo doletele po smrti moža Vidoja Ristovića, hrvaško voditeljico Nikolino Pišek (47) kmalu čaka prvo zaslišanje na splitskem občinskem sodišču. Tam naj bi razjasnili izginotje dragega nakita, ur in gotovine iz vile v kraju Kaštel Stari, kjer sta konec julija 2020 dopustovala s pokojnim možem. Kot je takrat izjavila sama Nikolina, je vrednost izgunulega več kot 250.000 evrov. Na občinskem državnem odvetništvu v Splitu so za 24 Sata povedali, da so 30. decembra lani po opravljeni preiskavi vložili obtožnico zoper državljana Republike Slovenije zaradi kaznivega dejanja tatvine. 

Hrvaška voditeljica Nikolina Pišek Ristović je s svojim soprogom Vidojem Ristovićem, otroki in prijatelji v kraju Kaštel Stari v Dalmaciji najela luksuzno počitniško vilo, ki je v lasti Ane Šabić in slovenskega državljana Roka Galeta. Ravno Gale pa naj bi med dopustom napadel Vidoja, Nikolinina hči Hana je zaradi šoka padla v nezavest in bila odpeljana na urgenco. Gale družini iz vile tudi naj ne bi dovolil vzeti osebnih stvari v vrednosti od 275 do 300 tisoč evrov.

Piškova je takrat trdila, da so bile po vili nameščene kamere, da je Gale vsak dan hodil v vilo, jo ogovarjal, možu pa ponujal zabavo v obliki žensk. Po 12 dneh dopusta sta pred hišo stala varnostnika, ki družine nista več spustila v vilo, a ju je pokojni Vidoje zaobšel, da bi iz vile vzel svoje stvari. Pri tem ga je menda fizično napadel Gale, Nikolina pa ga je medtem obmetavala s hudimi kletvicami. Po besedah voditeljice so poklicali policijo, ki je prišla v petnajstih minutah. Naslednje jutro naj bi Vidoje incident, krajo osebnih stvari in grožnje prijavil policiji, a ga je ta za 24 ur zadržala, saj ga je pred njim zaradi groženj prijavil Gale, kot je takrat poročala Slobodna Dalmacija. Voditeljica je takrat sumila, da gre v ozadju za organiziran kriminal. 

Na splitskem občinskem sodišču so za 24 Sata povedali, da je bila seja obtožnega senata, na kateri so odločali o utemeljenosti obtožnice, razpisana za 21. april letos in da je bila obtožnica potrjena. Gale naj bi bil pravosodnim organom že znan. Pred leti je zoper njega, zaradi davčne utaje v aferi fiktivnega trgovanja z zlatom, začelo postopek Državno pravobranilstvo v Varaždinu. Za kaznivo dejanje tatvine, če bo obsojen, lahko dobi od šest mesecev do pet let zapora.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:13 1. Maj 2023.

    Piškova, naj ne serje klamf, važno je, da je spustila gate do kolen, potem pa je slovenac opravil domaču zadaću, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.