Sodobne pručke so hit

Foto: IKA pručka Foto: IKA pručka Foto: 1001 dar pručka Foto: Studio Drevo pručka Foto: Etnogalerija Skrina pručka Foto: IKA pručka
Vsestranska pručka je v koraku s časom, je sodobno oblikovana in nič dolgočasna.
Oglej si celoten članek

Ideja za pručko izhaja iz malih sedal, ki so jih v času naših babic in prababic uporabljali pastirji, mlekarice in sirarji na planinski paši v svojih majhnih gorskih bivališčih. V majhnih kočah je bilo pomanjkanje prostora, in tako je bila mala pručka primeren kos pohištva za večnamensko uporabo. Tako tradicionalno navezanost Slovencev na pručko pojasnjujejo v Etnogaleriji Skrina.

Oblikovalske pručke za različne okuse

Danes lahko kupimo oblikovalske pručke različnih vzorcev, barv in oblik, ki so ne le uporabne, ampak tudi krasijo prostor. Lahko jih uporabljate ob obuvanju ali sezuvanju, kar bo prišlo prav tudi mlajšim družinskim članom, pri raznih opravilih v hiši ali na vrtu, da si sede na stolu na pručki spočijete noge, za doseganje višjih polic, krašenje novoletne jelke ... Gotovo pa so lahko tudi sestavni del otroškega pohištva in igral. Da jih ne prodajajo le izdelovalci suhe robe iz Ribniške doline ter da so lahko zelo barvite in domiselnih oblik, pa se lahko prepričate spodaj.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.