Sojenje Murrayju prestavljeno na jesen

Foto: Žurnal24 Murrayjevi zagovorniki nameravajo prepričevati poroto, da se je Jackson sam spra
Sodnik Michael Pastor je začetek sojenja nekdanjemu zdravniku pokojnega Michaela Jacksona Conradu Murrayju preložil do jeseni, ker njegova obramba potrebuje več časa za pripravo.
Oglej si celoten članek

Tožilci so tik pred začetkom procesa oblikovali obsežen seznam prič in obrambi ni preostalo drugega, kot da zahteva preložitev sojenja. Tožilci so na seznam med drugim uvrstili strokovnjake, ki bi pričali, da so Murrayjeva dejanja zakrivila zvezdnikovo smrt. Obramba bo zdaj našla svoje strokovnjake, ki bodo pričali nasprotno, in porota se bo morala odločiti, komu bo bolj verjela.

 

Foto: Žurnal24 null

Jacksonu je 25. junija 2009 v Los Angelesu odpovedalo srce in obdukcija je ugotovila, da je vzel preveč pomirjeval in drugih zdravil. Murray je Jacksonu usodnega dne dal močno pomirjevalo propofol, ki se sicer uporablja skoraj izključno v bolnišnicah. Murray je zaradi tega obtožen nenamernega uboja, vendar pa namerava obramba prepričevati poroto, da se je Jackson sam spravil na drugi svet, ker se je poleg zdravniško odmerjene količine napolnil z dodatnim propofolom.

 

Odvetniki nameravajo tudi pogledati film, ki so ga snemali v času Jacksonove priprave na velik koncert. Film This is It je bil narejen po Jacksonovi smrti in tožilstvo namerava s tem poroto prepričevati, da z njim ni bilo nič narobe, da je bil povsem zdrav in bi bil še danes živ, če mu Murray ne bi dal propofola. Izbira porote naj bi se vnovič začela 8. septembra, obe strani pa bosta podali uvodne izjave 20. septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.