Sok, ki ga je dobro piti

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Če želite svoje telo na hitro napolniti z vitamini, spijte kozarec korenčkovega soka. Pa še za dobro prebavo boste poskrbeli.
Oglej si celoten članek

Vemo, da je korenje najboljši zaščitnik vida, a deluje tudi protivnetno, zato vas bo zaščitil pred prehladom in drugimi virusnimi obolenji. Vsebuje zadosti vitaminov, mineralov in veliko betakarotena, ki imata ugodne učinke tudi na kožo. V časopisu Archives of Internal Medicine poročajo, da korenje ščitit tudi pred pojavom srčnih bolezni in pred pojavom kožnega raka.

Za boljšo prebavo

S korenčkovim sokom lahko pomirite želodčne in prebavne težave. Poleg tega, da izboljša prebavo, pa je tudi dober čistilec jeter, kar je še en razlog več, da ga vključite vsaj v program prečiščevanja telesa, če si ga ne morete privoščiti večkrat.

Najboljši je svež

Receptov za korenčkov sok je kar nekaj, najboljši pa je sveže iztisnjen s pomočjo sokovnika. Pripravite ga lahko le iz korenčka, po želji lahko dodate tudi prav tako sveže iztisnjen pomarančni ali jabolčni sok. Če sokovnika nimate, lahko poskusite korenčkov sok, kupljen v prodajalnah. Več pozornosti namenite temu, da izberete sok iz ekološke pridelave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.