Sopranovi z največ emmyji

Foto: Žurnal24 Sopranovi so poželi ovacije z emmyjem za najboljšo televizijsko dramo. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V Ameriki so podelili televizijske nagrade emmy. Velika zmagovalka je po pričakovanjih mafijska družina Sopranovi.
Oglej si celoten članek

V losangeleškem avditoriju Shrine so podelili težko pričakovane ameriške televizijske nagrade emmy. Največ, kar tri, je prejela mafijska nadaljevanka Sopranovi, s čimer so dodali piko na i svojemu slovesu. Sicer je bila serija nominirana kar 15-krat, vendar jim je nagrado za glavnega igralca speljal James Spader iz serije Boston Legal. Spader se je na odru pošalil, da se počuti, kot da bi  mafijcem ukradel kup denarja. Nagrado za najboljšo žensko dramsko vlogo pa je dobila Sally Field iz drame Bratje in sestre.

Filmski Tony Soprano je nazorno komentiral dejstvo, da ni dobil emmyja. © AFP

 
Kljub izgubljenemu emmyju za glavno vlogo pa so se Sopranovi potolažili s prestižnim emmyjim za najboljšo televizijsko dramo v lanskem letu, pri čemer so poželi ovacije občinstva. Prav tako so dobili emmyja za režijo in scenarij. Režiser David Chase je dejal, da so za uspeh zaslužni predvsem igralci.

Naslov najboljšega igralca v humoristični seriji si je prislužil britanski komediant Ricky Gervais za vlogo v BBC-jevi televizijski seriji Extras. Najboljša igralka je America Ferrara , zvezda serije Grda račka.

Sopranovi so zgrešili še dve drugi igralski nagradi. Najboljši stranski igralec je tako postal Terry O'Quinn , ki je v drami Lost igral skrivnostnega Johna Locka, najboljša stranska igralka pa Katherine Heigl za igro v predstavi Grey's Anatomy.
Med nagrajenci je bil tudi nekdanji podpredsednik ZDA Al Gore , ki je dobil emmyja za dosežke v interaktivni televiziji za svoj kanal Current TV.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.