SOS-napitek proti zadahu

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Verjetno se je vsak vsaj enkrat že znašel v neprijetni situaciji zaradi zadaha. Da bi bilo teh situacij čim manj, si pomagajte s spodnjimi nasveti.
Oglej si celoten članek

Ščetkanje

Osnova za zdravo in dišečo ustno votlino je redno ščetkanje. In ne samo zjutraj in zvečer. Zobe, če le lahko, si umijte tudi čez dan, pri tem ne pozabite na jezik in na zobno nitko, saj je neprijeten zadah pogosto posledica koščkov hrane, ki ostanejo skriti med zobmi.

Sadje

Jabolka so ena od najboljših prijateljev ustne votline, saj čistijo zobe in poskrbijo za svež dah. Prav tako dobro delujejo tudi hruške in korenje. Vsa tri živila vsebujejo veliko vlaknin, ki v kombinaciji s slino uspešno očistijo zobe. Smrdljive bakterije iz ust bo pregnalo tudi sadje, bogato z vitaminom C. Jejte pomaranče, kivi, jagodičevje, melone …

Jogurt

Že pol skodelice jogurta na dan zniža nivo hidrogen sulfida, ki je glavni krivec za neprijeten zadah. Če boste jogurt redno uživali šest tednov, se boste zadaha znebili, pravijo strokovnjaki.

Kava

Zadah lahko zelo hitro odpravi tudi kava, a takšna brez dodanega sladkorja in mleka.

Voda

Eden od vzrokov za slab zadah je lahko tudi dehidracija, zato bodite pozorni in vodo pijte redno. Prav tako bo voda splaknila ustno votlino in odplaknila bakterije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.