SOS za lepo zadnjico

Foto: Shutterstock zivljenje 27.06.13. tek, zenska, foto: shutterstock
Triki, ki bodo v kratkem času poskrbeli za čvrsto zadnjico.
Oglej si celoten članek

Hoja po stopnicah, tek in kolesarjenje

Pozabite na dvigalo in tekoče stopnice, hodite po stopnicah, kjerkoli se le da. 
Odličen trening, ki bo dobro del ne le vaši zadnjici, temveč celemu telesu, je tudi tek. Tecite vsaj trikrat na teden, če vam to ne ustreza, pa se podajte na kolo, ki manj obremenjuje sklepe. 
Zagotovo imate kje še spravljeno svojo kolebnico – skrajni čas je, da jo potegnete na plan. Nekaj poskokov na dan, in poskrbeli boste tudi za vaše noge.

Izpadni koraki z večjo obremenitvijo

Če želite utrditi mišico, jo je treba obremeniti z večjo težo, kot je je navajena. “Za izvajanje vaje doma predlagam, da v vsako roko primete dvolitrsko plastenko z vodo ter se postavite z eno nogo odločno naprej in z drugo odločno nazaj v položaj izpadnega koraka,” pravi Gašper Simčič, trener fitnesa Fitnes zveze Slovenije. Dodaja, da mora biti pravilni izpadni korak izveden tako, da koleno prednje noge ni v liniji čez prste na nogah, ko smo v najnižjem položaju, prav tako pa istočasno obe koleni tvorita vsako zase 90-stopinjski kot. “Da bo učinek vaje na zadnjico največji, izvajajte spodnje izvedbe, kar pomeni, da greste z zadnjim kolenom skoraj do tal, ko se dvignete, pa to storite le za malenkost, približno 20 centimetrov. Izvedite deset ponovitev z vsako nogo, kar je ena serija. Naredite pet takih serij, med vsako si vzemite minuto pavze.

Učvrstite jo z vrtečimi kroglicami

Za boljši mišični tonus lahko poskrbite tudi z neinvazivno terapijo endosphères oziroma kompresivno mikrovibracijo. “Naprava s 60 vrtečimi se silikonskimi kroglicami stimulira kožo in mišice, v kožnem tkivu se poveča prekrvavitev, s tem pa tudi raven kisika in hranilnih snovi. Mišice postanejo napete in močnejše ter se posledično privzdignejo,” pravi Mojca Rode, lastnica salona Rode. Postopek je neboleč, terapija traja približno pol ure, učinek pa je viden takoj.

Veliko tekočine in zdrava prehrana

Nobena vaja ali tretma vam ne bo pomagal, če boste pri tem nezdravo živeli ter uživali mastno hrano in pili gazirane, sladkane pijače. Nezdravo maščobo nadomestite z zdravo, ki jo najdete v avokadu, olivah, lososu, oreških in kokosovem olju. Izogibajte se ogljikovim hidratom iz bele moke, vsekakor pa je treba poskrbeti tudi za dovolj vnosa tekočin – še najbolje vode.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.