Spolno nadlegovanje: Po pol leta kriminalisti le ovadili Matjaža Tribušona

Foto: Marko Ocepek
Foto: Marko Ocepek
Če bo spoznan za krivega, mu grozi do osem let zaporne kazni.
Oglej si celoten članek

Po poročanju časnika Delo, so kriminalisti zaradi spolnega nasilja in šikaniranja kazensko ovadili igralca in profesorja igre Matjaža Tribušona ter ovadbo podali na okrožno državno tožilstvo. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do osem let zaporne katni.

Naj spomnimo, da je o spolnem nasilju med študijem na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo letos pozimi v oddaji Tednik prvič spregovorila 26-letna igralka Mia Skrbinac. Povedala je, da jo je med letoma 2014 in 2016 spolno nadlegoval eden izmed profesorjev, februarja pa je vložila uradno prijavo spolnega nadlegovanja zoper Tribušona. 

Po razkritju je bilo podanih še nekaj prijav in obtožb, tudi zoper profesorje na ljubljanski Filozofski fakulteti. Tribušon, ki se na obtožbe ni javno odzval, na Akademiji ne uči več.

Foto: RTVS Mia Skrbinac

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.