Spomladanski recept: Cvetačni kroketi z zeliščno omako

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
S tem receptom boste na vsakogar naredili vtis!
Oglej si celoten članek

Pomlad je čas zelišč, ki popestrijo vsako jed. Izkoristite sezono in sebe ter svoje najbližje razvajajte s slastnimi aromami peteršilja, kopra, drobnjaka …

Ideja! Za vse ljubitelje „nuggettsov“ imamo prav poseben recept, katere pomemben del je zeliščna omaka. 

Sestavine:
1 cvetača
sol, poper
5-6 jedilnih žlic masla iz indijskih oreščkov
8-9 jedilnih žlic koruzne moke
8-9 jedilnih žlic drobtin
450 gramov zelišč (peteršilja, kopra, pehtrana, melise)
2 stroka česna
5-6 jedilnih žlic repičnega olja
120 ml vroče jušne osnove
130 ml ovsene smetane
3 jedilne žlice olivnega olja
2 jedilni žlici limoninega soka

Priprava

1. Cvetačo očistite in razrežite ter približno 4 minute kuhajte v vroči vodi. Počakajte, da se ohladi.
2. Maslo iz oreščkov zmešajte z malo vroče vode, da postane bolj kremast. Pripravite dva krožnika – enega za moko, drugega za drobtine. Narezano cvetačo najprej pomočite v maslo, nato moko, na koncu pa še v drobtine. V olju cvrite 5 do 6 minut.
3. Zelišča sesekljajte skupaj s česnom. Dodajte juho, olivno olje, smetano, limonin sok in sol ter dobro premešajte. Ko nastane kremasta omaka, je vaše kosilo pripravljeno!


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:26 14. Marec 2021.

    Ta recept pride 30€ za eno kosilo, jaz rabim za to 3 dni živet za ta dnar.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.