Spornih silikonskih vsadkov pri nas ni

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Po tem, ko smo pred dnevi poročali, da je francosko podjetje Poly Implant Prosthesis (PIP) za prsne vsadke uporabljalo industrijski silikon, ki ni primeren za medicinske namene, so francoske zdravstvene oblasti pozvale vse ženske, ki so uporabile prsne vsadke omenjenega podjetja, naj se zglasijo pri svojih kirurgih.
Oglej si celoten članek

Francoska vlada bo ženskam plačala odstranitev silikonskih prsnih vsadkov, ker obstaja možnost, da povzročajo raka, poroča BBC. Ministrstvo je sporočilo, da so sporne vsadke podjetja Poly Implant Prosthesis, katerih uporaba v ZDA zdaj ni dovoljena, vsadili tudi približno 30 tisoč Francozinjam in 40 tisoč Britankam. Britanska vlada se ni odločila za vpoklic žensk za odstranitev vsadkov.

Pri nas še preverjajo

"Glede na navedbe sporočila francoske pristojne oblasti za medicinske pripomočke (Afssaps) se silikonski vsadki francoskega proizvajalca PIP Breast Implants niso tržili v Sloveniji. To smo preverili tudi pri proizvajalcu, ki je to potrdil," so nam sporočili iz Javne agencije Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP). Ne glede na navedeno
podatke o morebitni prodaji na slovenskem tržišču JAZMP zdaj preverja pri dobaviteljih prsnih vsadkov.

.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.