Spreminjanje spovednice v savno?

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Na spletni dražbi se je pojavila spovednica, ki jo je ponudnik oglaševal kot primerno za savno. Dunajska nadškofija je po spornem oglasu odločila, da spovednic ni dovoljeno spreminjati v savno.
Oglej si celoten članek

Čeprav se morda nekateri katoliški verniki potijo v spovednicah, ko priznavajo svoje grehe, spovednic ni dovoljeno spremeniti v savne. To je odločila dunajska nadškofija, potem ko se je na spletni dražbi eBay pojavila spovednica, ki jo je ponudnik oglaševal kot primerno za savno za eno osebo, bar ali igralo za otroke.

 

Tiskovni predstavnik dunajske nadškofije Erich Leitenberger je za dnevnik Salzburger Nachricten pojasnil, da ponujanje verskih objektov za zakramente na dražbi ni sprejemljivo. "Spovednic ne bi smeli spreminjati v savne ali bare," je poudaril.

 

Spovednico je ponudila na dražbi ena od cerkva na Dunaju, ki jo trenutno prenavljajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.