Sprijeni ljubezen in država

Foto: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
Foto: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
V Slovenskem narodnem gledališču v Ljubljani ste lahko priča predpremierni uprizoritvi predstave z naslovom Ljubezen in država, v kateri gledališče neusmiljeno razgali sprevrženo oblast.
Oglej si celoten članek

Na začetku sedemnajstega stoletja je London mesto gledališča, kraljevina Anglija pa velika čakalnica, ker se še ne ve, kdo bo prestolonaslednik po smrti ostarele in oboževane kraljice Elizabete I.

Puritanci so pri gledališki skupini Dicka Burbadgea (Matjaž Tribušon) naročili dramo, ki naj bi pokazala preprostemu ljudstvu, kako sprevržena sta oblast in dvor, še prav posebej kraljica. Čuvaj konj boljših gledalcev Will Shakespeare (Lotos Vincenc Šparovec) ima dramski tekst Rihard III., nadvse primeren za namen puritancev.

Tako kot v vsakem gledališču pa je tudi v Burbadgeevem agent, ki obvešča državo o skritih namenih skupine. Elizabeta z represivno toleranco dopusti, da se premiera odigra, po predstavi pa njen državni stroj neusmiljeno posreduje in zatre nevarne ideje sredi Londona.

Za vstopnico boste odšteli od 13 do 25 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.