Srečal je dvojčka, pa čeprav nista v sorodu

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Menite, da imate nekje na planetu svojega dvojčka ali dvojčico, pa čeprav niste v sorodu? Znanstveniki pravijo, da je velika vizualna podobnost možna, dokaz za to pa je na fotografiji ovekovečila Lee Beattie.
Oglej si celoten članek

"Moški, ki sedi desno na fotografiji, je mož moje prijateljice. Moški, ki sedi levo, je popolni tujec, ki sem ga sinoči na letalu videla prvič v življenju," je na svojem Facebook profilu zapisala avtorica fotografije Lee Beattie.

Na letalu sta drug ob drugemu sedela moška s košato brado, ki sta si bila na las podobna, pa čeprav sta se videla prvič v življenju, so zapisali pri britanskem Telegraphu. Brtanci pišejo, da sta bila moška najprej začudena, nato pa navdušena, ko sta zagledala drug drugega, seveda pa sta srečanje ovekovečila s fotografijo, ki jo je Lee Beattie objavila na svetovnem spletu.

Znanstveniki so prepričani, da so tovrstni "dvojčki" povsem možni, a hkrati opozarjajo, da boste, če nekdo reče, da sta "ti dve osebi popolnoma enaki," res začeli iskati podobnosti. Znanstvenik in forenzik Daniele Podini, strokovnjak za prepoznavanje obrazov na Univerzi George Washington v Waashingonu, je dejal, da je glede na veliko število ljudi verjetno, da bodo nekateri našli sebi zelo podobno osebo. Hkrati pa opozarja na pristranskost, saj je naše dojemanje, da je nekdo zelo podoben drugemu, pogosto spominsko, dojemanje napačno. Podini pravi, da ljudje hitro sklepajo, da je nekdo nekomu podoben, že če ima podobne oči, nos ali ustnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • Tega bo vse več ..čeprav bo pojav kot tak še vedno redek. Je pa zanimivo ja.

  • 17:58 31. Oktober 2015.

    Javšnik bi bil pa ta tretji.

  • h3o
    10:59 31. Oktober 2015.

    ja, sej je možno, pač zgrajeni smo, in če imamo enako zgradbo, tudi zgledamo enako.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.