Sredozemlje za 450 evrov

Foto: Žurnal24 V stroške ne pozabite vračunati denarja za oglede. (Foto: Shutterstock)
Ponudbe jesenskih paketov v zadnjem trenutku so konec poletja še posebno ugodne.
Oglej si celoten članek

Septembrska in oktobrska križarjenja v zadnjem trenutku so primerna tudi za plitvejše žepe, saj so cene primerljive s preostalimi počitnicami v zadnjem hipu po Sredozemlju. Za en teden Sredozemlja boste odšteli od 450 evrov.

Z avtom do Italije
Večina plovb po Sredozemlju začne svojo pot v Genovi ali Benetkah, ki sta dovolj blizu tudi za pot z avtom. Stroški paketa križarjenja se zato bistveno ne povečajo, pametno pa je, da nekaj denarja namenite za varovano parkirišče za svoj avto. Nekatere agencije ponujajo tudi organiziran prevoz do pristanišča.

Sever še za 200 € dražji
Najnižje cene veljajo predvsem za križarjenja po bližnjem Sredozemlju (Francija, Španija, Italija, Malta, Tunizija, Maroko, Hrvaška, Turčija), zahodno Sredozemlje in sever Evrope pa sta za odtenek dražja. Kljub temu lahko z nekaj sreče med ponudbami v zadnjem trenutku najdete tudi take, kjer boste v ocean in proti Baltskim državam zapluli za približno 700 evrov.

Izleti za doplačilo
Najcenejše ponudbe križarjenj po navadi v ceno vključujejo le najosnovnejše stvari: spanje v preprosti kabini, hrano, zabavni program na ladji in pristaniške pristojbine. Vse izlete na kopnem morate doplačati, zato pred rezervacijo preverite okvirne cene tovrstne ponudbe v državah, ki jih boste obiskali med križarjenjem. Prav tako računajte na plačilo napitnin zaposlenim na ladji in zavarovanja za prtljago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.